Links Sitemap Business Linker Sitemap

Globalworth tranzacționează obligațiuni corporative de 550 milioane de euro pe Bursa de la București

389 afisari
Compania de investiții imobiliare, Globalworth, a demarat, începând de luni, listarea de obligațiuni corporative în valoare de 550 de milioane de euro pe Bursa de Valori București (BVB).
Admiterea la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de companie, cu simbolul GWI22, reprezintă cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.
"Este un moment extrem de important pentru Bursa de la București. Globalworth începe tranzacționarea de obligațiuni pe bursa locală, iar valoarea acestora se ridică la 550 de milioane de euro. Este un un investitor semnificativ pe piața de capital și noi facem tot posibilul să nu dezamăgim, ca Bursă. Un pas important pe piața de capital din România se face din nou. Piața de capital din România este deschisă pentru business și așteptăm intenții noi. Când investitorii cer ca obligațiunile să fie introduse pe piața bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidității și transparenței care contribuie la siguranța investitorilor. Așadar, este foarte important că obligațiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, încep tranzacționarea la Bursa de Valori București. Suntem mândri de acest fapt care confirmă această evoluție istorică a pieței de capital din România', a spus, în conferința de lansare la tranzacționare a obligațiunilor Globalworth, Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB).

La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, a subliniat faptul că listarea obligațiunilor Globalworth pe Bursa de la București reprezintă un nou reper pentru piața de capital românească.

'Emisiunea de obligațiuni depășește jumătate de miliard de euro pentru obligațiunile private și stabilește un nou reper pentru piața de capital. Aceasta tranzacție reprezintă un nou mesaj pozitiv transmis de România către investitori, și anume că piața de la București are capacitatea și instrumentele să absoarbă tranzacții semnificative, fie că vorbim de IPO-uri, fie că vorbim de obligațiuni. Felicitări Globalworth pentru că, împreună cu BT Capital Partners, s-a transmis un pas important pentru investitori. Peste o jumătate de miliard de euro este o sumă fantastică, iar asta este foarte bine pentru România, ca imagine, dar și pentru dezvoltarea afacerii Globalworth', a precizat Anghel.

Pe de altă parte, Paul Prodan, președintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners, a afirmat că tranzacționarea obligațiunilor Globalworth poate însemna un exemplu pentru alte companii în a veni către piața de capital din România.

'Ne dorim ca admiterea la tranzacționare prin Bursa de Valori București a obligațiunilor corporative emise de Globalworth să fie un exemplu pentru alte companii și am încredere că mediul de afaceri românesc va începe să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare. BT Capital Partners se implică foarte mult pentru a contribui la creșterea gradului de intermediere financiară din România și își dorește să devină un model în acest sens. Mulțumim Globalworth și consorțiului de intermediere pentru că ne-a dat posibilitatea să apară aceste emisiune de obligațiuni, cea mai mare de până acum. Asta demonstrează că piața de capital românească este capabilă să primească astfel de valori. Piața de capital românească este încă în fază embrionară și suntem încă departe de scopul pe care ni l-am propus, însă din punctul meu de vedere, la ora actuală, suntem foarte bine', a menționat Prodan.

Nu ultimul rând, Dimitris Raptis, deputy CEO and Chief Investment Officer al Globalworth, a susținut: "Este un moment important pentru noi, dar și pentru piața locală de capital. Vorbim despre o sumă importantă scoasă la tranzacționare, ceea ce reprezintă o oportunitate deosebită, Aceste obligațiuni reprezintă unele dintre cele mai importante ca valoare pe piața din România. Vorbim despre 550 de milioane de euro și de aceea sunt încântat de acest pas".

Conform BVB, obligațiunile corporative GWI22 se tranzacționează pe Bursa de Valori București în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuata în lei. Cursul de schimb stabilit de Banca Națională a României (BNR) în ziua bancară anterioară unei sesiuni de tranzacționare este luat în considerare pentru efectuarea calculului valorii obligațiunilor corporative (exprimate în lei) a ordinelor executate în acea zi de tranzacționare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata întregului program de tranzacționare a acestor obligațiuni corporative în acea zi de tranzacționare.

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Compania este gestionată de aproximativ 70 de profesioniști, iar portofoliul acesteia cuprinde investiții imobiliare de înaltă calitate situate în România, cu o valoare estimata la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017.

BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail în România și parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este membru exclusiv în România al Oaklins, cel mai experimentat consultant pentru fuziuni și achiziții de companii la nivel global. A fost consultant și a intermediat peste 50 oferte publice, în valoare de peste un miliard de euro. BT Capital Partners a fost lead manager în cadrul ofertei publice de vânzare a acțiunilor DIGI, cea mai mare ofertă publică a unei companii private la Bursa de Valori București. Compania oferă servicii de brokeraj, asistență pentru listarea pe piața de capital și pentru atragerea de investitori, consultanță pentru fuziuni și achiziții, atragerea și structurarea de finanțări complexe, cercetare de piață și consultanță strategică.

Bursa de Valori București desfășoară cel mai avansat și complex program din rândul piețelor de capital europene pentru creșterea nivelului educației financiare. Dedicate cu precădere investitorilor existenți sau potențiali, dar și antreprenorilor, activitățile BVB au scopul de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din România. Partea tehnică s-a numărat, de asemenea, printre prioritățile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzacționare Arena XT, folosita în prezent de 13 intermediari.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza