Links Sitemap Business Linker Sitemap

Facebook va introduce abonamente la publicaţiile de ştiri

220 afisari
Zuckerberg vrea să salveze presa sau serviciul Instant Articles? Facebook va introduce abonamente la publicaţiile de ştiri
Facebook va lansa un serviciu prin intermediul căruia utilizatorii se vor putea abona la conţinutul furnizat de publicaţiile de ştiri pe platforma sa. Decizia companiei vine după ce reţeaua de socializare a fost criticată pentru faptul că are un control prea mare asupra conţinutului livrat de organizaţiile media.
Potrivit lui Mark Zuckerberg, sistemul a fost conceput după mai multe întâlniri pe care Facebook le-a avut în ultimul an cu organizaţii media din Europa şi SUA. Proiectul va include, într-o primă fază, un mic grup de publicaţii. Facebook a anunţat că nu va reţine o parte din banii.
Totuşi, sistemul va funcţiona doar pentru Instant Articles (articole găzduite direct pe Facebook, care se încarcă mult mai repede). Aceasta este o funcţie a Facebook care a fost primită cu entuziasm de publicaţii, dar abandonată treptat după ce s-a constatat că veniturile generate nu sunt cele aşteptate. Asta înseamnă că cititorii vor fi reţinuţi pe serverele Facebook.
Printre publicaţiile mari care au renunţat la Instant Articles se numără The New York Times şi The Guardian.
Vor fi două modalităţi prin care site-urile de ştiri vor putea furniza contracost conţinut prin intermediul Instant Articles. Vor putea opta pentru un paywall, care va permite accesul doar la un număr de articole gratuite în fiecare lună şi pentru modelul freemium (doar anumite articole vor fi blocate). Astfel, site-urile de ştiri vor putea decide dacă doresc să furnizeze tot conţinutul din Instant Articles contracost sau doar o parte din acesta.
Plata abonamentelor nu se va face pe Facebook, ci pe site-urile publicaţiilor.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.