Links Sitemap Business Linker Sitemap

Excelenta si traditie in asigurari

3151 afisari
Claudia Ariton
Aflata la conducerea singurei societati de asigurari din România care activa si inainte de 1990, doamna Mariana Diaconescu, Presedinte Directorat ASIROM, are ca obiectiv pastrarea pozitiei de top pe piata de profil pentru companie. In acest context, eforturile ASIROM sunt canalizate spre dezvoltarea unor proiecte de business ce presupun eficientizarea activitatii si cresterea veniturilor.
"Anul acesta ne propunem o crestere a veniturilor. Rezultatele deja au fost vizibile la sfirsitul semenstrului intâi, ASIROM a fost singura companie de asigurari din piata care a raportat cresterea primelor brute subscrise, comparativ cu piata, care, in general, a raportat scadere", a declarat doamna Mariana Diaconescu, Presedinte Directorat ASIROM într-un interviu acordat în exclusivitate pentru “Business Arena”.

In acelasi timp, compania va implementa pâna la sfârsitul primului trimestru al lui 2012 un nou sistem de operare tehnica, ce se va desfasura pe mai multi ani, prin adaugarea de noi module. Discutând despre noul software, doamna Mariana Diaconescu, Presedinte Directorat ASIROM a subliniat: “Dezvoltarea companiei si ritmul de derulare in momentul de fata al afacerilor in piata de asigurari impun si modernizarea mijloacelor prin care operam”.

Parte a grupului austriac de asigurari Vienna Insurance Group, ASIROM activeaza atât pe segmentul de asigurari generale, cât si pe cel de asigurari de viata. Segmentul cel mai insemnat al portofoliului sau este reprezentat de asigurarile generale. Astfel, circa 85% din cifra de afaceri a companiei provine din asigurari generale, iar asi?gurarile de viata reprezinta aproximativ 16%. “Noi ne straduim foarte mult, prin toate modalitatile posibile, sa dezvoltam activitatea de asigurari de viata si, totodata, sa dezvoltam partea de asigurari facultative, altele decât cele concentrate pe segmentul auto, respectiv proprietati, raspunderi civile pentru diferite profesii, precum medici sau avocati, orice are legatura cu activitatea de asigurari generale non-auto”. Mentionând ca cifra de afaceri inregistrata anul trecut a fost de 570 de milioane de lei, sefa ASIROM a precizat: “Anul acesta avem o scadere a platilor pentru daune, ceea ce inseamna ca oamenii au devenit mai prudenti”.

ASIROM are in prezent aproape 550.000 de clienti persoane fizice si peste 90.000 de clienti persoane juridice pentru asigurarile generale. „In ceea ce priveste profitul, de regula nu facem estimari, pentru ca pe piata asigurarilor totul este destul de imprevizibil – poti sa te confrunti cu o dauna foarte mare sau cu un risc catastrofal si atunci cifrele se schimba”. Doamna Mariana Diaconescu, Presedinte Directorat ASIROM a adaugat ca societatea de asigurari pe care o reprezinta are la acest moment 180 de unitati teritoriale, dintre care 42 sunt sucursale: “Facem o analiza permanenta a potentialului de piata pe fiecare judet sau regiune si, unde constatam ca ar trebui sa fim prezenti, deschidem noi unitati sau relocam sedii. Suntem in permanenta miscare”.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza