Links Sitemap Business Linker Sitemap

Digital Cable Systems lanseaza televiziunea digitala

2196 afisari
Digital Cable Systems, jucator important de pe piata autohtona de telecomunicatii, a anuntat ca va lansa in luna martie serviciul de televiziune digitala, disponibil utilizatorilor rezidentiali prin AKTA, divizia companiei orientata catre segmentul consumer.
”In acest moment, este greu de estimat valoarea totala finala a investitiei pentru lansarea acestui serviciu catre toti clientii nostri de cablu, insa intr-o prima faza putem vorbi de o suma in jurul a 500.000 de euro. Având in vedere ca, alaturi de accesul Internet, televiziunea digitala va avea cea mai accentuata crestere in urmatorii ani, perioada de recuperare a investitiei va fi de doi - trei ani, insa in astfel de situatii trebuie sa tinem cont si de evolutia economica, precum si de faptul ca acest serviciu va ramâne unul de nisa si in urmatorii cativa ani”, a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.  
Prin lansarea noului serviciu, compania spera sa atraga peste 10.000 de clienti in primele 12 luni. Potrivit companiei, cei mai importanti factori care influenteaza migrarea clientilor catre transmisia digitala includ numarul si calitatea programelor, calitatea semnalului video si audio, precum si garantia unui semnal stabil si de inalta fidelitate. Tehnologia care va fi folosită în prima faza de Digital Cable Systems este DVB-C, MPEG-2, Standard Definition, urmand ca in functie de rata de migrare a clientilor catre acest serviciu, sa se upgradeze ulterior la MPEG-4 si HD.  
Oficialii Digital Cable Systems se asteapta ca in decurs de doi ani, serviciul de televiziune digitala sa fie achizitionat de aproximativ 20% dintre clientii rezidentiali AKTA.  
S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza