Links Sitemap Business Linker Sitemap

Cele mai multe cereri de închiriere pe segmentul locuinţelor premium au fost pentru apartamente cu 3 camere

375 afisari
Cele mai multe cereri de închiriere pe segmentul locuinţelor premium au fost, în primul semestru din 2018, pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o treime din totalul tranzacţiilor din zona de Centru - Nord a Capitalei, majoritatea chiriaşilor fiind preponderent străini (peste 80%), conform unei analize de specialitate. Chiriaşii de lux caută locuinţe mari, complet mobilate, în zone premium, spre deosebire de studenţi, care caută locuinţe mici, garsoniere sau cu 2 camere, ieftine, neavând pretenţii la mobilier, conform analizei realizată de Nordis.
'Chiriile apartamentelor de lux au rămas la nivelul anului trecut. Apartamentele cu 3 camere sunt cele mai solicitate, urmate de vile, apartamente cu 2 camere, apoi cele cu 4 camere. Chiriaşii sunt preponderent străini, peste 80% din total, dat fiind faptul că zonele acestea oferă locuinţe premium, cu preţuri pe măsură. Cei mai mulţi chiriaşi expaţi lucrează pentru companii în Bucureşti, în poziţii de middle şi top management, dar mai sunt şi angajaţi ai ambasadelor sau ale altor instituţii internaţionale şi oameni de afaceri', spune Emanuel Poştoacă, reprezentantul Nordis.

Sunt preferate zonele cu acces către parc, şcoli şi grădiniţe bilingve şi din acest motiv zona Pipera este foarte căutată, fiind urmată de zonele Herăstrău - Şoseaua Nordului, Floreasca, Dorobanţi, Kiseleff şi Aviatorilor.

Preţurile variază între 500 şi 1.100 de euro/lună pentru un apartament de 2 camere, 900 - 2.500 euro/lună pentru trei camere, în timp ce pentru patru camere chiriile se încadrează în intervalul 1.600 - 5.000 euro/lună.
În ceea ce priveşte durata închirierii, un proces standard de închiriere este între câteva zile şi una-două săptămâni, în funcţie de tipul de proprietate căutat, buget şi urgenţa relocării. În principiu, nefiind vorba de o decizie pe termen lung, chiriaşii se hotărăsc pentru o proprietate mai repede decât în cazul cumpărării.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza