Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bogdan Chiriţoiu anunţă că va face publică investigaţia despre ROBOR din 2008

389 afisari
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, spune că instituţia va face public dosarul invetigaţiei privind suspiciunile de cartel între bănci la stabilirea ROBOR în octombrie 2008, iar ulterior reprezentanţii instituţiei vor participa la audierile din Senat.

"Am fost întrebaţi de investigaţia noastră (privind o înţelegere între bănci la stabilirea ROBOR, în octombrie 2008 - n.red.). Unii dintre cei care au fost implicaţi în cazul respectiv se uită la dosarul acela, îl pregătim să îl facem public. Pe elementele acelea le avem la dispoziţie, pe acelea le-am discutat”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, într-o conferinţă de presă.

În legătură cu această anchetă, oficialul Autorităţii de Concurenţă şi Guvernatorul Băncii Naţionale a Romîniei (BNR), Mugur Isărescu, au fost chemaţi la audieri de Comisiile reunite economică şi buget - finanţe, la data de 29 ianuarie. Cei doi nu s-au prezentat. Primul a invocat un viciu de procedură - invitaţia era semnată de senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, atât în numele său, cât şi în numele preşedintelui de la cea de-a doua comisie. Al doilea a susţinut că trebuie să pregătească documentul şi că programul nu îi permite.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza