Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bittnet Systems vrea să fuzioneze cu Gecad Net

245 afisari
Bittnet Systems vrea să fuzioneze cu Gecad Net pentru a-și consolida poziția de zonă de multicloud, au anunțat reprezentanții Bittnet Systems, într-o conferință de presă.
'Sinergia ne va permite să consolidăm poziția de prima companie multicloud care să poată să ofere pieței o soluție neutră strict ca un răspuns la o nevoie. Avem deja un proiect în derulare în comun unde încercăm să migrăm infrastructura și aplicațiile unei companii. Sunt complementarități, direcții, valori comune pe care le-am regăsit, o echipă bună', a spus Mihai Logofătu, director general și cofondator al Bittnet Systems.

La rândul său, Cristian Logofătu, director financiar și cofondator al companiei, a precizat că o parte din resursele financiare și de timp vor fi dedicate acestui proces.

'Anul acesta pare că am identificat o șansă extraordinară, o companie cu care avem o viziune comună. O parte importantă din resursele financiare, dar și de timp, vor fi dedicate acestui proces. Am propus deja către acționari o abordare pe care deja am testat-o anul trecut — anume o capitalizare integrală a profiturilor din 2016 și a primelor din emisiune din majorarea anterioară — care va putea genera acțiuni gratuite în proporție de 1 la 1, care vor fi distribuite prin Depozitarul Central', a afirmat Cristian Logofătu.

El a mai arătat că Bittnet Systems vrea să deschidă birouri în Timișoara, Oradea, Iași și Craiova.

'Căutăm parteneri, oameni de valoare, cu care să deschidem birouri. Țintim către Timișoara, Oradea, Iași, Craiova. Continuăm să tragem către a extinde parteneriatele în străinătate. Este esențial să creștem capacitatea tehnico-operațională de livrare. În cursul anului trecut am avut de mai multe ori situații overbooking, în sensul că într-un sediu cu 5 săli de curs am livrat 9 traininguri în 6 orașe cu 100 de cursanți, Acesta a fost recordul anului trecut. Este esențial să creștem această capacitate pentru a putea să ne bucurăm de noile produse pe care le-am lansat. Unul dintre proiectele importante pentru anul acesta este mutarea într-un nou sediu de 8+2 săli de training', a adăugat directorul financiar.

De asemenea, Mihai Logofătu a vorbit despre exporturile pe care le face compania pe care o conduce.

'Dincolo de expansiunea la nivel național este important să ieșim mai mult în afara granițelor țării. În 2016, 10% din cifra noastră de afaceri vine din servicii prestate în afara țării. Este o direcție care ne permite să reducem riscul expunerii doar pe piața națională, locală, iar în egală măsură ne permite să abordăm o piață mult mai mare cu clienți de multe ori mai educați, interesați să cumpere servicii de mai bună calitate. Încercăm cu toate armele pe care le avem la dispoziție să creștem acest procent de venituri din servicii furnizate la export. În zona produselor, am mărit portofoliile atât în zona de training, am adus tehnologii noi. Zona de cloud și cea de securitate sunt direcțiile unde vom avea cele mai multe investiții în perioada 2017-2020, să creștem competențele, echipele, nivelul de parteneriat cu acei vendori. Sunt două zone de tehnologie care oferă o valoare adăugată mare atât pentru noi, ca furnizori, cât și pentru clienții noștri', a spus directorul general al companiei.

Bittnet Systems este prima companie IT din România listată la Bursa de Valori București (AeRO: BNET).

Anul trecut, compania și-a crescut capitalurile proprii cu 62%, de la 1,92 milioane lei, la 3,1 milioane lei și a emis, în trimestrul al treilea din 2016, un număr de 4,186 obligațiuni cu o valoare nominală de 1.000 lei, o maturitate de 3 ani (pana în iulie 2019) și un cupon de 9%, plătibil trimestrial.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.