Links Sitemap Business Linker Sitemap

BCR lansează primul accelerator de business cu expertiză globală dedicat start-up-urilor și IMM-urilor românești care inovează prin tehnologie

225 afisari
Start pentru înscrierile în Acceleratorul BCR-InnovX, un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Startup Grind și Mindspace. Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. În program vor fi selectați, în mai multe etape, 25 de actuali și viitori antreprenori împărțiți în trei categorii - Grinders (cifra de afaceri de 0 euro - 100.000 de euro), Start-ups (cifra de afaceri de 100.000 euro - 1 mil. euro) și Scaleups (1 mil. euro - 2,6 mil. euro)
Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe
Banca Comercială Română pornește înscrierile pentru prima cohortă a Acceleratorului BCR-InnovX, un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).

Prima cohortă va fi dedicată start-up-urilor care dezvoltă soluții și produse inovatoare prin tehnologie, iar  înscrierile se vor desfășura în perioada 21 februarie – 23 martie. BCR va acoperi costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice, fără a solicita equity în companiile selectate în program.
Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat și accelerare de business structurat în trei etape:

·       Start-ups – vor fi selectate 10 microîntreprinderi care au avut în 2018 o cifră de afaceri între 100.000 de euro și 1 mil. euro și/sau care au atras o finanțare cuprinsă între 100.000 de euro și 1 mil. euro în ultimul an.

·       Grinders – vor fi selectați 10 studenți și/sau tineri antreprenori la început de drum. Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă înregistrată o microîntreprindere, o întreprindere socială sau asociație/fundație pe teritoriul României (persoană juridică sau persoană fizică autorizată) în orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie să fie sub 100.000 de euro.

·       Scale-ups – vor fi selectate 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au înregistrat în 2018 o cifră de afaceri între 1 mil. euro și 2,6 mil. euro.  Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepțiunea legislației IMM-urilor.

Programul InnovX oferă companiilor selectate o experiență de accelerare de business ce utilizează metode de educație formală și non-formală, mentori cu experiență internațională certificați de universitatea MIT în domeniul inovării și al antreprenoriatului și experți ai Comisiei Europene în domeniul finanțării de risc al proiectelor tehnologice inovatoare. Curricula antreprenorială de bază va fi completată, în funcție de specificul fiecărei companii selectate, prin cursuri oferite prin platforma EdX.org fondată de universitățile MIT și Harvard. Această curriculă cu valențe internaționale se îmbină cu workshop-urile și modulele de educație financiară pe care BCR le va desfășura prin programul Școala de Bani - Clasa de Business.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza