Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Transilvania intenționează să achizitioneze 100% din capitalul social al Microinvest din Republica Moldova

320 afisari
Banca Transilvania intenționează să achizitioneze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finantarea microintreprinderilor, liderul pietei financiare non-bancare din Republica Moldova.
Microinvest si-a construit in timp o pozitie solidă pe piață si s-a pozitionat ca brand puternic. Compania are peste 25.000 de clienti, aproape 200 de angajati, 13 sucursale si a acordat pana acum peste 30.000 de finantari. Un alt punct forte al Microinvest este echipa de management profesionista, cu experienta si expertiza in banking si microfinantare.

Pasul pe care il facem prin această nouă achizitie arata angajamentul BT de a sustine cat mai multi antreprenori prin dezvoltarea activitatii de microfinantare a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm in favoarea clientilor aflati la inceput de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care il avem in Romania la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum si prin cresterea sinergiilor cu alte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova – BT Leasing si Victoriabank”, declara Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

In prezent, BT se afla in etapa de solicitare a aprobarii achizitiei de catre autoritatile de supraveghere din Romania si de catre alte autoritati relevante.
In evaluarea si pregatirea acestei tranzactii, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatura si consultanti juridici din Romania si Republica Moldova, echipa de proiect fiind formata in principal din Filip & Company si Vernon | David si asociatii. KPMG si EY au fost, de asemenea, parteneri in proiect.

Parte a pietei din Republica Moldova din 2008, mai intai prin BT Leasing Moldova si din 2018 prin Victoriabank, Grupul Financiar Banca Transilvania sustine antreprenorii si contribuie la consolidarea economiei zonei.
Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania si din Europa de Sud-Est, in functie de active si este cunoscuta ca fiind Banca Oamenilor Intreprinzatori. Banca are peste 3 milioane de clienti, 500 de sedii si circa 10.000 de angajati. Este singurul brand din Romania prezent in clasamentul Brand Finance 500, realizat de Brand Finance in 2019 si 2018. Povestea BT a inceput in Romania, in Cluj-Napoca, acum aproape 26 de ani, cu o echipa formata din 13 persoane si cu o sucursala.


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza