Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Națională a României a confirmat așteptările pieței și menține dobânda cheie la 2,5%

481 afisari
Banca Națională a României (BNR) a confirmat așteptările pieței și a menținut dobânda cheie la 2,5%, într-o primă ședință pe probleme de politică monetar din acest an a Consiliului de administrație.
ROBOR-ul, prin rolul său de indicator pentru credite, a fost demonizat pur şi simplu şi să nu vă aşteptaţi că acest IRCC vine ca un miracol şi face dreptate pentru toată lumea, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un briefing de presă.

* ROBOR era un indice corelat cu creditarea pe termen mediu, ca o dulceaţă dintr-un singur fruct, în timp ce noul indice IRCC este un fel de marmeladă dintr-un amestec necunoscut de fructe, un indice calculat pe baza unor tranzacţii peste noapte, care nu are nicio legătură cu piaţa, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

* Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis în şedinţa menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

* Comisia Europeană a propus  un sprijin în valoare de 293,5 milioane euro de la Fondul de solidaritate al UE pentru Austria, Italia şi România, ca urmare a dezastrelor naturale care au avut loc în 2018, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

* Aproximativ 68% din producţia naţională de energie electrică provine miercuri după-amiază din surse regenerabile, pe primele două locuri fiind energia hidro şi cea eoliană, potrivit datelor privind starea sistemului energetic în timp real, postate pe site-ul Transelectrica.

* Există un plan deliberat de falimentare a companiei CORESI, pentru vânzarea activelor imobiliare de genul Casa Presei Libere, plan la care Ministerul Culturii este părtaş, a declarat miercuri preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, în timpul manifestaţiei organizate în faţa sediului Ministerului Culturii de către membrii Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România (USTR).

* Numărul abonaţilor la servicii TV a crescut cu 3% anul trecut, în paralel cu o scădere uşoară, de 1%, a traficului naţional în reţelele de telefonie mobilă, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

* O staţiune de ski din Austria a anunţat miercuri că îşi redeschide pistele în acest week-end (18-19 mai), un eveniment fără precedent pentru mijlocul lunii mai, care este însă posibil după căderile de zăpadă din ultimele zile, transmite AFP.

* Municipalitatea din Amsterdam a decis miercuri să introducă o nouă taxă care se va aplica turiştilor, al căror număr a crescut în mod spectaculos în ultimii ani, transmite DPA. (Agerpres)

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza