Links Sitemap Business Linker Sitemap

Banca Internațională pentru Investiții a atras 300 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni, cu o maturitate de trei ani și o dobândă de 3,4% pe an

672 afisari
"Banca Internațională pentru Investiții (IIB) care este o banca cu capital majoritar ruseasc, a atras 300 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni, cu o maturitate de trei ani și o dobândă de 3,4% pe an. Aceasta este a treia emisiune de obligațiuni IIB în Uniunea Europeană și al doilea plasament în România, în lei. Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, fiind intermediată de BT Capital Partners".
"Noua emisiune a atras investitori instituționali, inclusiv fonduri de investiții și de pensii, companii de asigurări și brokeraj, precum și alți investitori, nu numai din România, ci și din Germania, Austria, Croația și Cehia", menționează sursa citată.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consorțiul care a intermediat emisiunea de obligațiuni a International Investment Bank (IIB).

"Emisiunea, a doua intermediată de BTCP pentru IIB, a fost un succes deplin fiind semnificativ suprasubscrisă de către investitori din România și din străinătate. Emisiunea de obligațiuni vine după o alta, în valoare de 111 milioane lei, listată la Bursa de Valori București în 2015. Fondurile obținute în urma emisiunii de obligațiuni vor avea ca destinație creditarea de către International Investment Bank a unor companii și proiecte românești", se menționează într-un comunicat al Băncii Transilvania.

Conform sursei citate, IIB a emis 30.000 obligațiuni pe trei ani, cu o valoare nominală de 10.000 lei, o rată fixă a dobânzii de 3,4 % pe an, plătibilă anual începând cu 27 septembrie 2017, iar răscumpărarea principalului, la maturitate.

Potrivit lui Denis Ivanov, vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții, până în prezent banca a acordat împrumuturi de 35 de milioane de euro companiilor din România, printre care se numără Agricover Credit IFN și Romcab. "Strategia noastră până în 2017 prevede posibilitatea ca banca să înceapă să facă investiții de capital", a subliniat vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții.

Banca Internationala pentru Investiții, cu sediul la Moscova, investește doar în cele nouă state membre ale sale, iar anul trecut a furnizat finanțări de circa 150 de milioane de euro, majoritatea în Slovacia, Mongolia, Bulgaria și România. Celelalte state în care este prezenta Banca Internațională pentru Investiții sunt Cuba, Cehia, Ungaria, Vietnam și Rusia.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza