Links Sitemap Business Linker Sitemap

Emisiunea de obligaţiuni de 300 milioane lei și cea de 60 milioane euro al International Investment Bank a fost subscrisă integral

361 afisari
Emisiunea de obligaţiuni a International Investment Bank (IIB) derulată la BVB a fost subscrisă integral, fiind înregistraţi 21 de cumpărători pe tranşa în lei, în valoare totală de 300 milioane lei, şi 16 cumpărători pe tranşa în euro, în sumă totală de 60 milioane euro. În cadrul ofertei au fost vândute 30.000 de obligaţiuni în lei, cu o valoare nominală de 10.000 lei, şi 6000 de obligaţiuni în euro, la o valoare de 10.000 euro. Oferta a fost intermediată de BT Capital Partners, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania.
Potrivit unui anunţ anterior al băncii, pentru emisiunea în lei dobânda va fi de 1,5% plus ROBOR la trei luni, iar în cazul celei în euro de 1,593%. Obligaţiunile oferite au o scandenţă de trei ani şi sunt adresate investitorilor calificaţi.
Este a treia ofertă de obligaţiuni a băncii cu care vine pe piaţa din România.
IIB, fondată în 1970, are în prezent nouă acţionari: Rusia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Vietnam, Mongolia şi Cuba. Banca figurează în 2016 cu active de 881 milioane euro, un avans de 8,9% faţă de anul precedent şi ţinteşte să ajungă la active de 1,7 miliarde euro în următorii cinci ani, cu un portofoliu de credite de 1,2 miliarde euro.

Potrivit prospectului, se va depune o cerere de admitere a obligațiunilor la tranzacționare în categoria obligațiunilor internaționale a pieței reglementate la vedere a Bursei de Valori București.
Emitentul a primit ratingul Baa1 cu perspectivă pozitivă din partea Moody's Investors Service, BBB cu perspectivă stabilă din partea Fitch Ratings CIS Ltd, BBB cu perspectivă stabilă din partea Standard & Poor's Credit Market Services Europe Limited și A cu perspectivă stabilă din partea Dagong Global Credit Rating Co., Ltd.


 derulată la BVB

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza