Links Sitemap Business Linker Sitemap

Agenția japoneză de rating JCR reconfirmă calificativul României la BBB/BBB+ cu perspectivă stabilă

378 afisari
Agenția de rating japoneză JCR a anunțat menținerea perspectivei stabile și reconfirmarea rating-ului de țară acordat României (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung în valută și în moneda locală, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice
"Decizia agenției este susținută în primul rând de perspectivele unei creșteri economice solide, care este prognozată de agenție pe baza cererii interne la un nivel de aproximativ 4% pentru anii 2017 și 2018, chiar și în condițiile unor schimbări externe semnificative. De asemenea, în susținerea deciziei sunt subliniate creșterea moderată a inflației, îmbunătățirea poziției externe, precum și nivelul scăzut al datoriei guvernamentale", precizează Ministerul Finanțelor.

În același timp, agenția consideră că unul din factorii care afectează o posibilă creștere a ratingului îl reprezintă sistemul financiar, aflat încă în proces de dezvoltare.

"Urmare a măsurilor de relaxare fiscală adoptate de noua coaliție de guvernare, agenția se așteaptă ca Guvernul României să asigure menținerea deficitului bugetar sub 3% din PIB, în condițiile unui nivel scăzut al datoriei publice, de sub 40% din PIB", se mai arată în documentul citat.

La începutul acestui an, agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale României la "BBB minus", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă.

România beneficiază de calificativul BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, atribuit de agenția de rating S&P Global Ratings pentru datoria guvernamentală pe termen lung și scurt, în valută și în monedă locală, și de ratingul suveran Baa3 cu perspectivă pozitivă din partea Moody's.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza