Links Sitemap Business Linker Sitemap

3474 afisari
Marian Craciun
Valeriu Nistor a devenit Country Director al IBM România în ianuarie 2013, iar în prezent este și președintele AmCham România. Cu 20 de ani de experiență atât în mediul corporate, cât și în antreprenoriat, din care 15 în poziții de director general, Valeriu Nistor este o voce puternică în industria în care activează. Și pentru că, astăzi, cloud-ul reprezintă un motor de creștere pentru mediul de business, schimbând strategia și performanța afacerilor și ajutând, totodată, companiile să se transforme, să inoveze, Valeriu a fost de acord să ne acorde un interviu în care să vorbească fără perdea despre puterea cloud-ului.
IBM a anunțat, recent, o serie de investiții. Cloud-ul este unul din domeniile în care se va investi?
Cloud-ul este un domeniu aflat în creștere în ceea ce privește investițiile. Investind în ecosistemul de cloud, IBM nu numai că facilitează pentru organizații adoptarea tehnologiilor cloud și realizarea inovației, ci ajută, de asemenea, noile companii de toate dimensiunile să migreze în cloud. Expansiunea globală și investițiile în tehnologie cloud sunt susținute de angajamentul IBM față de clienți. IBM investește continuu în produse tehnologice inovatoare menite să simplifice sarcinile utilizatorilor.
IBM a anunțat la începutul acestui an că va investi peste 1,2 miliarde de dolari pentru a extinde semnificativ serviciile de cloud de la nivel mondial. Această investiție include o rețea de centre de date concepută pentru a oferi clienților flexibilitate, transparență și control asupra modului în care sunt gestionate datele, afacerile și, asupra modului de implementare a operațiunilor IT în cloud.


Aceste investiții vor atinge și România?
Compania va extinde oferta de servicii cloud din 40 de centre de date din 15 țări și cinci continente incluzând America de Nord, America de Sud, Europa, Asia și Australia. IBM intenționează să inaugureze 15 noi centre la nivel mondial, adăugându-se la rețeaua globală de 13 centre ale SoftLayer și 12 ale IBM. Noua investiție cloud a IBM va furniza clienților abilitatea de a plasa și controla datele la nivel global.

IBM a lansat, de asemenea, la începutul lui 2014 inițiativa ce susține crearea IBM Watson Group. Această nouă unitate de business este dedicată dezvoltării și comercializarea de inovații cognitive și Big Data livrate în cloud. Ca parte a acestei inițiative, IBM va implementa Watson în SoftLayer.

 

Ce oferă sistemele de cloud ale IBM? 
IBM este lider global pe piața de cloud, cu un portofoliu unic de soluții open cloud care ajută clienții să gândească și să construiască strategia de afaceri, să beneficieze de ca­pa­bilitățile și resursele cloud. În prezent, IBM deține peste 110 soluții Software as a Service (SaaS), peste 40.000 de experți cu cunoștințe avansate în domeniu și 1.560 de brevete cloud menite să susțină inovația. Cum spuneam, IBM va avea, de asemenea, 40 de centre de date în întreaga lume în 2014. Nicio altă companie nu are acest set de capabilități reunite, care au ajutat deja peste 30.000 clienți din întreaga lume să se transforme cu cloud și să genereze creștere.


To read the full version, see the print edition of Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza